Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Fio banka má 900 tisíc klientů. Vyhlíží tak miliontého klienta, to jí ale nejspíš potrvá zhruba rok

6.2.2019  |  Zdeněk Bubák, práva Fio banky
  


Fio bankaSlužeb české Fio banky využívá již 900 tisíc klientů, meziročně se jejich počet zvýšil o 13 procent. Banka také otevřela několik nových poboček a jedno hypoteční centrum, celkem jde tedy o 86 obchodních míst po celém Česku. Na konci  října začala Fio banka nabízet vlastní podílové fondy a v současnosti chystá další novinky.


Fio banka informovala o tom, že již šestý rok v řadě získala přes 100 tisíc nových klientů a s 900 tisíci klienty je pátou největší bankou v Česku (podle počtu klientů). Nové klienty získává nejen z řad občanů, ale také firem, kterých v roce 2018 bylo zhruba 20 % z celkového počtu nových klientů. Pokud bychom současný vývoj v počtu klientů extrapolovali do budoucna, mohla by Fio banka koncem roku 2019 mít jeden milion klientů.

V době nižších úrokových sazeb na spořicích účtech Fio banka založila vlastní investiční společnost a nabízí investování do podílových fondů, které je podle ní vhodné pro úplné začátečníky, ale i pro zkušené investory.

„V době udělení bankovní licence v roce 2010 jsme měli zhruba 50 tisíc klientů, přes půlmilionovou hranici jsme se přehoupli v roce 2015 a nyní je s námi již 900 tisíc klientů. Teď už nemůžeme zastírat, že milionová hranice je pro nás dalším cílem a sami vidíme, že není už tak vzdálený. Dobře si ale uvědomujeme, že nesmíme usnout na vavřínech a musíme tvrdě pracovat a dotáhnout některé projekty, na které naši klienti čekají. Nové klienty jsme nikdy nelákali na finanční odměny nebo na dlouhodobě neudržitelné sliby, naopak se stále držíme naší strategie bezpoplatkové banky pro všechny. Dle našich zkušeností je to právě to, co na nás klienti oceňují, stejně jako široké portfolio produktů,“ říká tiskový mluvčí Fio banky Ján Franek.

Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Přehled celé nabídky spořicích účtů - zde


Banka v roce 2018 navýšila i čistý zisk, ten se poprvé přehoupl přes miliardovou hranici a činí 1,013 milardy korun. V zisku je Fio banka každý rok od udělení bankovní licence v roce 2010. V uplynulém roce také otevřela nové pobočky, v současné době jich má už 86 a i letos plánuje svá obchodní místa rozšiřovat či modernizovat, například v Českých Budějovicích nebo ve Valašském Meziříčí. Postupný růst banka chystá i na poli bankomatů, současný stav 179 chce v letošním roce navýšit o další kusy. Všechny bankomaty Fio banky jsou nově také bezkontaktní a umožňují výběr hotovosti přiložením karty.

2017 2018 únor 2019
Počet klientů 785 000 890 000 900 000
Bilanční suma 108,237 mld. Kč 126,363 mld. Kč
Objem vkladů 103,976 mld. Kč 120,900 mld. Kč
Čistý zisk 422,898 mil. Kč 1,013 mld. Kč
Zdroj: Fio banka
  
reklama

Spořicí účet + s výhodnou sazbou až 5,20 % p.a.více
Termínovaný vklad - garantovaná úroková sazba až 5,3 % p.a. u měsíčního vkladuvíce
Účet OPEN - úrok až 5,5 % p.a.více




      
  





všechny články
Dále v rubrice

Denní zprávy

Obrázek: Denní zprávy Zajímá vás svět finančních produktů a služeb, ale i ekonomická témata? Každý všední den pro vás připravíme přehled těch nejzajímavějších informací a novinek z finančního trhu za den předchozí. Sledujte naše...

Češi jsou národ fanoušků a banky chtějí být u toho

Obrázek: KB hokejsita Co Čech, to fanoušek. Bez nadsázky se dá říct, že fanouškovství mají Češi v krvi. Tři čtvrtiny z nás totiž někomu aktivně fandí, ať už konkrétnímu sportovci, národnímu týmu nebo...

Index termínovaných vkladů v dubnu

Obrázek: Termínoindex Termínoindex nadále klesá. Nejvýrazněji si pohoršil roční vklad. Nejvyšší sazbu aktuálně nabízí Banka CREDITAS a Max banka s 5,3 % p.a. u měsíčního vkladu...

Jak financovat nemovitost bez hypotéky

Obrázek: Hypotéka Financování bydlení bez hypotečního úvěru. Možností je několik. Jaké to jsou a jaké mají klady a zápory?

všechny články v rubrice









   
 
Minutová půjčka
Minutová půjčka od 4,8 % p.a. Samozřejmě
Raiffeisenbank




Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz