Finparáda Vám pomůže vybrat ten nejvhodnější finanční produkt
Bankovní účtySpořenípenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte sibanky ...

Podzimní emise spořících státních dluhopisů - nově tříletý prémiový dluhopis

22.10.2012  |  Michal Bubák


Ministr financí Miroslav Kalousek dnes na tiskové konferenci představil podrobné informace k podzimní emisi spořicích státních dluhopisů. Lidé si je mohou objednávat od 5. listopadu do 30. listopadu, pokud nebude rozhodnuto o dřívějším ukončení upisovacího období. K připsání dluhopisů na majetkový účet dojde 12. prosince.

„Podzimní emise přináší řadu novinek. Lidé si budou moci objednávat spořicí dluhopisy na pobočkách České pošty a překvapit své blízké na Vánoce dárkovými certifikáty. Zavádíme také nový typ dluhopisu, a to tříletý prémiový. Věřím, že navážeme na dvě úspěšné emise a objednávky přesáhnou 10 mld. Kč,“ uvedl ministr financí Miroslav Kalousek.

Čtyři stávající typy dluhopisů zůstávají i nadále v nabídce. Jedná se o krátkodobý diskontovaný, pětiletý kuponový, pětiletý reinvestiční a sedmiletý protiinflační. Podmínky se nijak výrazně nemění s tím, že protiinflační dluhopis bude možné předplatit již po jednom roce držby. Nový tříletý dluhopis nabídne stejnou výši úročení každý rok a na konci třetího roku úrokovou prémii za držení do splatnosti.  

V podzimní emisi bude možné nově zakoupit dva druhy ozdobných certifikátů:
- Dárkový – obdrží jej obdarovaný od vlastníka dluhopisů poté, co mu je vlastník daruje
- Pamětní list emise – osvědčení o vlastnictví spořicích státních dluhopisů

Zatímco v současnosti lze převést dluhopisy pouze za účasti obdarované osoby či s jejím předchozím souhlasem, dárkový certifikát umožní obdarovaného překvapit s tím, že k přepisu jeho osobních údajů dojde později.

Počet distribučních míst se výrazně navyšuje z 397 na 1 382. Všichni distributoři z jarní emise (Česká spořitelna, Československá obchodní banka, Komerční banka a J&T Banka) se na projektu budou nadále podílet. Nově se zapojí vybrané přepážky Poštovní spořitelny a České pošty. „Spořicí dluhopisy se tak dostanou i do menších měst a větších vesnic,“ podotknul ministr Kalousek s tím, že projekt je nadále otevřen všem potenciálním distributorům, kteří splní technické a další podmínky.

Dále čtěte:
Nové spořicí státní dluhopisy budou na podzim i na papíře

Kalouskovy dluhopisy kupovali hlavně lidé ve věku přes padesát let

Jarní emise spořicích státních dluhopisů byla uzavřena na 15,9 miliardy. Nejvíce šlo přes ČSOB

Kalousek zřejmě neprodá všechny dluhopisy. Asi jen za 15 miliard korun

Spořit v bance nebo u Kalouska?

Jak se prodávají spořicí státní dluhopisy? Zatím dobře. Objednáno za více než 5 miliard korun

Kalouskovy dluhopisy tentokrát nejen občanům, ale i krajům a městům

Objednávky spořicích státních dluhopisů od 10. května




    



Žebříček s nejlepšími spořicími účty podle odborníků - zde
Kalkulačka spoření, nejvýhodnější spořicí účty od bank i záložen - zde




všechny články
Dále v rubrice

Žebříček podílových fondů na Finparádě za měsíc duben

Obrázek: Pódium vítězů Podílový fond je soubor majetku (například akcií a dluhopisů), který je obhospodařován investiční společností. Jde o tzv. kolektivní způsob investování. Na Finparádě se zaměřujeme na podílové fondy z nabídky tuzemských pojišťoven a bank...

Jaké nabízí odměny banky v květnu?

Obrázek:Běžné účty slevy a bonusy Air Bank nabízí svět výhod Unity. Česká spořitelna a UniCredit Bank vám dá odměnu za půjčku. Jaké výhody a odměny nabízejí banky v květnu? Přehled slev a bonusů najdete v našem článku.

Žebříček běžných účtů v květnu. Nově je hodnocen i účet od Partners Banky

Obrázek: Žebříček Finparády Žebříček běžných účtů v květnu. Nově jsme do hodnocení zařadili i běžné účty od Partners Banky. První místo obhájila MONETA Money Bank, druhé místo patří České spořitelně a na třetím místě je Komerční banka. Jaké je další pořadí?

Přehled dluhopisů na Finparádě za měsíc duben

Obrázek: Ilustrace robo advisor Dluhopis, nebo také obligace či bond, je druh cenného papíru, který je pro investory jednou z možností zhodnocení peněz a pro vydavatele možností, jak si výhodně zajistit dlouhodobější zdroj financování. Na Finparádě se zaměřujeme na dluhopisy...

všechny články v rubrice









   


Bankovní účtySpořeníPenzePůjčkyPojištěníInvesticeSpočtěte siBanky, pojišťovny, ...DomůO FinparáděTiskRedakceNapište nám  


Finparáda - finance na dlani   Všechna práva vyhrazena
Scott & Rose, s.r.o., U Chaloupek 410/5, 182 00 Praha 8, IČ: 26148374, DIČ: CZ26148374, Email: redakce@finparada.cz